Kiesbalans

De Tweede Kamerverkiezingen van 2012 stonden in het teken van het slijk en slik der aarde… geld. Zwaar economisch weer bracht de ene partij tot extra investeringen en de andere juist tot forse bezuinigingen. 

Onder het mom van "Show me the money!" kwamen we op het idee van een alternatieve stemwijzer. Eentje die daadwerkelijk laat zien hoe de partijen ons geld willen uitgeven. Met de officiële en openbare doorrekeningen van het Centraal Planbureau in de hand stortten we ons op de cijfers. Het resultaat werd kiesbalans.nl.

Met de kiesbalans kunt u zelf investeren in en bezuinigen op de gebieden die u belangrijk of juist minder belangrijk vindt. Meer naar onderwijs? Minder naar defensie? Meer politie op straat? Kiesbalans maakt direct inzichtelijk welke gevolgen uw keuzes hebben op het roemruchte begrotingstekort. Tevreden over uw huishoudboekje? Kijk dan welke politieke partijen er hetzelfde over denken!

Kiesbalans.nl is als concept en speelse vingeroefening geheel in eigen beheer door Aspin ontworpen en ontwikkeld.

Meer weten?

Wij vertellen graag meer over ons werk. Bel, mail, of bezoek ons kantoor aan de Kraneweg in Groningen.

050 579 18 00  //  info@aspin.nl

 

Gronings internetbedrijf maakt financiƫle kieswijzer. Erik Samplonius in gesprek met Seth Kingma van Aspin internet solutions. Beluister het interview op http://ww.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=113366.

RTV Noord

copyright © 2024 Aspin internet solutions B.V., Groningen • KvK 020 57 697