Sparta ION Style configurator (archief)

Een ouder project dat we met ontzettend veel plezier voor rijwielfabrikant Sparta hebben mogen ontwikkelen is de Sparta ION Style online fietsconfigurator. Met deze online configurator werden consumenten in staat gesteld een geheel eigen Sparta ION Style elektrische fiets samen te stellen en te bestellen. De fiets werd in gelimiteerde oplage door Sparta gemaakt en bood consumenten de vrijheid om deze geheel naar eigen smaak te stylen. Naast de vrije keuze voor een aantal onderdelen, was vooral de vrije kleurkeuze bijzonder. Voor het frame, de voorvork, de spatborden en de voordrager konden consumenten kiezen uit maar liefst 165 afzonderlijke RAL kleuren. En om de fiets helemaal persoonlijk te maken, kon zelfs een eigen gekozen tekst op de bovenbuis geplaats worden!

Aspin stond in dit project garant voor zowel design als implementatie. Het robuuste karakter van de Sparta ION Style kwam tot uiting in een stoere en gebruiksvriendelijke what you see is what you get interface. Met name de vrije kleurkeuze stelde ons voor de nodige technische en grafische uitdagingen en dat maakte het project voor ons als regelrechte probleemoplossers een overheerlijke krent in de pap. Het eindresultaat was een prachtige en succesvolle online configurator, die zelfs zo succesvol was dat Sparta op veler verzoek de oplage van de fietsen verruimde.

De configurator zelf is inmiddels helaas niet meer online beschikbaar. Onverminderde #trots blijft.

Meer weten?

Wij vertellen graag meer over ons werk. Bel, mail, of bezoek ons kantoor aan de Kraneweg in Groningen.

050 579 18 00  //  info@aspin.nl

 

De 165 afzonderlijke RAL kleuren inzichtelijk maken op frame, voorvork, spatborden en voordrager op een model waar alleen een klein aantal foto's van beschikbaar waren, stelde ons voor een enorme uitdaging. Het maakte het werken aan de configurator des te interessanter en het uiteindelijke resultaat des te bevredigender!

S. Kingma (Aspin)

copyright © 2024 Aspin internet solutions B.V., Groningen • KvK 020 57 697